top of page

СЕИТБА

Директна или конвенционална

Сеялките, с които работим - John Deere 1890/1910 Air Seeder и Vaderstad Tempo F8, са едни от най-модерните и прецизни уреди към момента. А способността им да работят както директно, така и след обработка ги прави изключително универсални. Поради това можем да изпълним всякакви задачи в зависимост от нуждата или климатичните и агрегатни условия.

ТОРЕНЕ

Прецизното подхранване винаги е било от огромно значение. Не само поради важността му за растенията, но и поради факта, че това е най-скъпата част от целия процес. Използването на течни торове допълнително снижава себестойността и увеличава нивото на печалба в края на сезона.

    Торене с YARA N-Sensor

Използването за YARA N-Sensor по време на пролетното подхранване позволява в реално време да се променя торовата норма в зависимост от състоянието и тазвитието на посева. Така се постига почти идеално изравняване на растенията, което помага постигането на максимален добив. Така влагате тор само там където има нужда и си го спестявате, където няма да бъде усвоен. Може да бъде внасян както гранулиран, така и течен тор.

След изкласяване торенето с N-Sensor повишава максимално съдържанието на протеин в зърното.

NDVI, NIR и визуален анализ и картиране на посевите

Заснемането на посевите от въздуха дава една различна и по-обща гледна точка на състоянието им. Така можем бързо да локализираме потенциални или настъпили проблеми, недохраване или заболяване. Да изберем място за калибрация на N-Sensor-а, да направим карта за променливо торене или просто бързо да огледаме състоянието им.

ЖЪТВАТА - Дългоочаквана и отговорна

Важността на жътвата е повече от логична - ние прибираме резултата от труда, който сме полагали цяла година, затова е толкова важно да приберем всичко, което земята е родила - без загуби, но и без повреди по продукцията!

bottom of page